Wat is je naam?

Auke Dijkstra

Wat is je functie binnen de BModesto Group?

Ik ben werkzaam bij BModesto als Research & Development Analyst.

Waar ben je opgegroeid en waar woon je nu?

Ik ben opgegroeid in Huizen. Nu woon ik in Amsterdam met vrienden.  

Wanneer ben je gestart bij de BModesto Group?

Ik ben 1,5 jaar geleden gestart voor BModesto.

Wat zijn jouw dagelijkse werkzaamheden voor BMclinical?

Het analyseren van geneesmiddelen op de Nederlandse markt die marge technisch interessant zijn om te gaan importeren vanuit het buitenland.

Wat maakt het werken voor de BModesto Group leuk voor jou?

Wat ik gaaf vind is de uitdaging in het steeds opzoek gaan naar nieuwe geneesmiddelen die voor BModesto en de Nederlandse farmaceutische markt interessant kunnen zijn. Ik leer hier telkens nieuwe analyse skills ontwikkelen. Waardoor ik mij ik mijn eigen vakgebied ook kan bijspijkeren. Uiteraard zijn de collega’s waar ik mee samenwerk ook erg gezellig en dat vind ik belangrijk!

Hoe ziet voor jou een dag eruit bij de BModesto Group?

Ik begin de dag altijd goed met een lekkere kop koffie. Daarna neem ik mijn mails door om te kijken wat er op mijn to-do-list staat en of daar nog nieuwe werkzaamheden zijn bijgekomen. Daarna ga ik over tot de orde van de dag en dat is analyses maken en bouwen om vervolgens te kijken wat er te vinden is in alle beschikbare data. Ik werk in een team van 3 en wij hebben dagelijks een momentje van sparren aan het einde van de dag. Wij bespreken dan vaak onze bevindingen en/of zaken waar wij wat input voor kunnen gebruiken. Ik heb dagelijks meerdere meetings en calls met bijvoorbeeld inkopers of met mensen van de buitendienst.

Hoe ziet jouw werkplek eruit?

Ik heb een fijne werkplek in het mooie en nieuwe kantoorpand. Er zijn veel faciliteiten en er is heerlijke koffie!

Wat doe je graag als je niet aan het werk bent?

Ik vind sporten heerlijk in mijn vrije tijd. Sporten die ik vaak doe zijn fitnessen, wielrennen en hardlopen als het weer mee zit. Naast sporten houd ik ook erg van uitgaan en festivals bezoeken. Om meer tot rust te komen ga ik regelmatig vrienden relaxen en spelen wij bijvoorbeeld een bordspelletje. 

Wat is je favoriete film/serie?

Rick & Morty is mijn favoriete serie! Het is leuke humor en gaaf gemaakt. De serie bevat veel grappige fictieve verhalen.

Wat is je favoriete plek op de wereld en waarom?

Het prachtige schiereiland Holbox in Mexico. Het is een fantastisch schiereiland en de mooiste plek die ik bezocht heb tot nu toe.  

Levensmotto?

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

Bezoek Auke Dijkstra zijn LinkedIn profiel.