Geplaatst op 30 augustus 2022

De BModesto Group heeft een deel van de activiteiten en activa van Doncaster Pharmaceuticals Group Limited gekocht. Om de lange geschiedenis van Doncaster intact te houden, is de BModesto Group bezig met een herlancering van het bedrijf in het Verenigd Koninkrijk onder de naam Doncaster Pharma Limited. Doncaster Pharmaceuticals Group Limited werd meer dan 35 jaar geleden opgericht en was een van de belangrijkste parallelle importbedrijven in het VK. De overname omvat een aantal ervaren personeelsleden, opslagfaciliteiten en alle productlicenties voor de invoer van op recept verkrijgbare farmaceutische producten uit lidstaten van de Europese Unie die onder Doncaster Pharmaceutical Group Limited, B.R. Lewis Pharmaceuticals Limited en Landmark Pharma Limited in licentie waren gegeven.

Algemeen directeur van de BModesto Group, Michael Hendriks, is zeer verheugd met de overname. “De overname past perfect in onze missie om de beschikbaarheid, bereikbaarheid en betaalbaarheid van geneesmiddelen over de hele wereld te verbeteren. Na de succesvolle lancering van ons merk ‘SynCo pharma’ in Duitsland en na de aankoop door Doncaster Pharma Limited zijn we vertegenwoordigd in drie van de grootste markten voor parallelimport van Europese farmaceutische producten. Met de opslagfaciliteiten van Doncaster in het Verenigd Koninkrijk kunnen we ook de opslag en distributie voor al onze andere activiteiten vergemakkelijken.”

Met de toevoeging van Doncaster Pharma telt de snelgroeiende BModesto Group uit Lelystad nu vijf dochterondernemingen die actief zijn in verschillende disciplines binnen de gezondheidszorg.

BModesto Group Doncaster