Ons verhaal

BModesto is opgericht in 2014 te Lelystad als een farmaceutische groothandel in parallel geimporteerde geneesmiddelen. Met als doel positieve veranderingen en ontwikkelingen te brengen in de Nederlandse zorgmarkt. Sinds 2021 is BModesto onderdeel van de BModesto Group, een overkoepelende organisatie voor de ondernemingen; BModesto, BMclinical, BMmedical, SynCo pharma en Doncaster Pharma. Samen werken wij op internationale schaal aan onze missie; het verbeteren van de beschikbaarheid, betaalbaarheid & toegankelijkheid van zorgmiddelen. Elke entiteit van de Group draagt hier op haar eigen manier aan bij. De BModesto Group is eigendom van het Ierse Uniphar Group, een beursgenoteerde multinational met een gelijke missie aan die van de BModesto Group. In een korte tijd hebben wij een enorme ontwikkeling en groei doorgemaakt als Group. Met de wind in de zeilen proberen wij deze koers aan te houden. Om écht iets bij te dragen aan de zorg. Voor onszelf, voor onze ouders, onze kinderen en een ieder ander die ons dierbaar is.

Oprichting BModesto

2014

Oprichting BModesto

Op 20 januari 2014 richt eigenaar Michael Hendriks het parallel-importbedrijf BModesto op te Lelystad.

2018

Oprichting BMclinical

Zusterbedrijf BMclinical wordt opgericht. BMclinical richt zich op het leveren van vergelijkende geneesmiddelen en andere diensten voor klinische studies.

Oprichting BMmedical

2019

Oprichting BMmedical

Met BMmedical wordt een tweede zusterbedrijf aan de organisatie toegevoegd. BMmedical is een internationale groothandel voor medische hulpmiddelen.

bmodesto-hq-1

2019

Intrek in nieuwe bedrijfspand Minervaweg

Door de enorme groei van de organisatie is er behoefte aan een nieuw bedrijfspand. In februari nemen de medewerkers van BModesto en BMclinical intrek in een gloednieuw, state-of-the-art bedrijfspand.

2021

Oprichting BModesto Group

De BModesto Group is opgericht in 2021 als overkoepelend merk voor de bedrijven BModesto, BMclinical, BMmedical, SynCo pharma en Doncaster Pharma Ltd.

Niels-bohrweg-bmodesto

2021

Toevoeging extra locatie Niels Bohrweg

Door de aanhoudende groei van de BModesto Group wordt het pand aan de Minervaweg te klein en verhuist een deel van het kantoorpersoneel naar een extra locatie aan de Niels Bohrweg.

2022

Toevoeging SynCo pharma

Parallelimportbedrijf SynCo pharma is toegevoegd aan de BModesto Group en zal zich richten op het leveren van geneesmiddelen aan groothandelaren en apotheken op de Duitse markt.

Addition Doncaster

2022

Toevoeging Doncaster Pharma Ltd.

Parallelimportbedrijf Doncaster Pharma wordt toegevoegd aan de BModesto Group en richt zich op de levering van geneesmiddelen aan groothandelaren en apotheken in het Verenigd Koninkrijk.

2022

Overname BModesto Group door Uniphar Group

De Ierse Uniphar Group neemt de BModesto Group over. De BModesto Group en haar entiteiten worden door de overname eigendom van Uniphar, maar blijven hun activiteiten voortzetten onder de eigen naam.

Strategie

Als BModesto Group werken we dagelijks hard aan onze missie: het verbeteren van de beschikbaarheid, betaalbaarheid, & toegankelijkheid van wereldwijde zorgmiddelen. Elke onderneming binnen onze groep speelt hierin een belangrijke rol.

Door de juiste samenwerking, toewijding en door dicht bij onze waarden te blijven, werken we samen aan een wereld waarin ieder mens te allen tijde toegang heeft tot betaalbare gezondheidszorg. Voor een betere zorg én welzijn voor onze dierbaren.

Ons leiderschap

Ons leiderschap wordt gedreven door een passie voor ondernemen en een ruime kennis en ervaring in de farmaceutische industrie.

Michael Hendriks

Managing Director BModesto Group

Daan Brons

General Manager BModesto Group

Dianne Hakbijl

Financial Director BModesto Group

Eveline-bmodesto-group
Eveline van Schie

Technical Director BModesto Group

Nando van de Streek
Nando van de Streek

Lead Procurement & Trade

Bas Hupkes
Bas Hupkes

Business Lead Parallel Import

Robin Marcus
Robin Marcus

Director BModesto NL

Shanelle Mehta
Shanelle Mehta

Director BMclinical

Marco Moehring

Director BMmedical

Lena Giesen

Director SynCo pharma

Nicola Cook
Nicola Cook

Director Doncaster Pharma

Roy van Voorst
Roy van Voorst

Consultant BModesto Group

PeoplE, PLANET, PROsperity

Wij geloven dat je als organisatie niet alleen zorg draagt voor je financiële gezondheid, maar ook voor de gezondheid van de mensen en de wereld om je heen. Daarom werken wij dagelijks hard aan onze missie om de wereldwijde beschikbaarheid, bereikbaarheid en betaalbaarheid van zorgmiddelen te verbeteren en werken wij samen met (lokale) goede doelen en instanties die hetzelfde nastreven. Zo zorgen we samen voor een betere zorg én welzijn voor onze dierbaren.