Geplaatst op 21 november 2022

Overname BModesto Group door Uniphar Group

BModesto Group zet zijn activiteiten voort onder dezelfde naam en met hetzelfde team en is klaar voor verdere groei

De in Ierland gevestigde Uniphar Group heeft vandaag de overname bekend gemaakt van de BModesto Group, moederbedrijf van BModesto, BMmedical, BMclinical, Doncaster Pharma en SynCo Pharma. De BModesto Group en haar dochterondernemingen worden door de overname eigendom van Uniphar, maar blijven hun activiteiten voortzetten onder de eigen naam.

Uniphar is een wereldwijde partner voor farmaceutische en MedTech-fabrikanten met meer dan €1,9 miljard omzet en heeft klanten in meer dan 160 verschillende landen. De missie van Uniphar, een betere toegang tot geneesmiddelen voor patiënten in Europa en de rest van de wereld, sluit goed aan op de missie van de BModesto Group, een betere beschikbaarheid, toegankelijkheid en betaalbaarheid van wereldwijde zorgmiddelen.

BModesto Group en haar divisies zetten de activiteiten onder dezelfde naam en met hetzelfde team voort. Michael Hendriks zal zijn huidige rol als Algemeen Directeur voortzetten. Roy van Voorst legt zijn huidige rol als Algemeen Directeur naast zich neer, maar blijft als consultant aan de organisatie verbonden. Michael Hendriks, oprichter van de BModesto Group: ‘Met de overname verwerven we extra expertise en kennis vanuit Uniphar’s Product Access divisie. Als onderdeel van de Uniphar Group verwachten we een nog grotere bijdrage te kunnen leveren in de beschikbaarheid van geneesmiddelen.’