Wij geloven dat je als organisatie niet alleen zorg draagt voor je financiële gezondheid, maar ook voor de gezondheid van de mensen en de wereld om je heen. Daarom werken wij dagelijks hard aan onze missie om de wereldwijde beschikbaarheid, bereikbaarheid en betaalbaarheid van zorgmiddelen te verbeteren en werken wij samen met (lokale) goede doelen en instanties die hetzelfde nastreven. Zo zorgen we samen voor een betere zorg én welzijn voor onze dierbaren. Om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te waarborgen werken wij volgens de drie pijlers: people, planet en prosperity.

people-planet-profit-2

People

Als BModesto Group voelen wij een sterke maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de zorg en het welzijn van onze medewerkers, maar ook voor de mensen om ons heen. Wij bieden onze medewerkers een veilige werkplek met prettige werkomstandigheden en steunen initiatieven en instanties die de zorg en het welzijn van de mens ten goede komen.

Zo dragen wij met trots het certificaat Werkbedrijf Lelystad. Dit initiatief van de gemeente Lelystad helpt mensen met hun re-integratie in de maatschappij en heeft als doel zoveel mogelijk werkzoekenden aan de slag te helpen. De organisatie gaat voor een groeiende regionale economie waarin iedereen meedoet. Kortom: Werkbedrijf Lelystad begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk. En daar helpen wij als groep graag aan mee.

Daarnaast zijn wij ‘founder’ van de Lelystadse Uitdaging. Als founder dragen wij bij aan het verbeteren van de leefkwaliteit van de inwoners van Lelystad. Zo hebben wij bijvoorbeeld voedselbank De Korenaar voorzien van mondkapjes in coronatijd.

Wij steunen Inloophuis Passie. Vrijwel iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met kanker. Vaak hebben deze mensen behoefte aan rust, afleiding en/of een goed gesprek. Speciaal voor die behoefte heeft Inloophuis Passie een warme, huiselijke omgeving gecreëerd waar je onvoorwaardelijk welkom bent en deel kunt nemen aan diverse ontspannende en creatieve activiteiten, die gericht zijn op rust en afleiding.

Wij werken samen met diverse scholen in de omgeving. Dit doen wij door het aanbieden van (afstudeer)stages voor studenten in diverse vakgebieden.

people-planet-profit-2

Planet

Als organisatie vinden wij het belangrijk om – naast de mens – ook zorg te dragen voor de wereld om ons heen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat dan ook hoog in het vaandel. Onze organisatie voldoet aan de strengste eisen rondom duurzaamheid en milieu en dragen wij actief bij met het bedenken en uitvoeren van duurzame concepten.

Wij bieden diverse oplossingen aan om afvalvermindering te stimuleren. Geneesmiddelen die niet meer gebruikt worden voor de klinische studies waarvoor deze ingekocht zijn, worden gedistribueerd naar ziekenhuizen of andere zorginstellingen die deze nog wel kunnen gebruiken.

Daarnaast maken wij het mogelijk voor onze klanten om zeer voordelig ”kneusjes” in te kopen. Dit zijn geneesmiddelen met lichtbeschadigde verpakkingen waarvan de de primaire verpakking uiteraard intact is, producten met een korte expiratiedatum of producten met een lage omloopsnelheid. Zo dragen wij bij aan het tegengaan van de toenemende geneesmiddelenverspilling en helpen daarmee het milieu.

Prosperity

Als organisatie ligt onze oorsprong in de parallel import van zorgmiddelen. Door als onafhankelijke partij zorgmiddelen te importeren uit landen waar de tarieven op dat moment lager liggen, stimuleren wij de marktwerking en dragen we bij aan de beschikbaarheid en betaalbaarheid van wereldwijde zorgmiddelen.

BModesto Group is verder onderdeel van de Global Clinical Supplies Group (GCSG). Een organisatie die stimuleert en faciliteert in het voeren van open discussies en het delen van kennis rondom klinische studies.

Wij bieden daarnaast tijd- en kosteneffectieve leveringsoplossingen aan klanten ten behoeve van hun klinische proeven. Met als doel dat deze klinische proeven betere en/of betaalbaardere geneesmiddelen op de markt brengen.

Initiatieven en organisaties waar wij mee samenwerken: