Geplaatst op 20 januari 2023

Als MVO gedreven organisatie zijnde is de BModesto Group erg trots en blij in samenwerking met de Lelystadse Uitdaging de Groente en Fruitbrigade kunnen ondersteunen met een mooie donatie.

De BModesto Group gelooft dat je als organisatie niet alleen zorg draagt voor je financiƫle gezondheid, maar ook voor de gezondheid van de mensen en de wereld om je heen. Daarom werkt de BModesto Group dagelijks samen met (lokale) goede doelen en instanties die hetzelfde nastreven.

De BModesto Group is al enkele jaren trotse partner van de Lelystadse Uitdaging, een organisatie die zich inzet voor sociale en maatschappelijke initiatieven in Lelystad en omgeving. Deze keer was het mogelijk om in samenwerking met de Lelystadse Uitdaging de Groente en Fruitbrigade te ondersteunen. ”De Groente & Fruitbrigade ontvangt partijen buitenbeentjes en overschotten van telers of handelaren. Op locatie controleren de brigadiers de groente en het fruit op kwaliteit. Vervolgens halen distributiecentra de verse producten op en verdelen ze over de voedselbanken”.

”Wekelijks voldoende verse groente en fruit voor alle voedselbankklanten in Nederland” – missie van de Groente & Fruitbrigade.

Om de Groente & Fruitbrigade te ondersteunen doneert de BModesto Group een omvangrijk aantal bruine bakken zodat deze in de logistiek naar de voedselbanken door heel Nederland gebruikt kunnen worden. De bakken werden overhandigd en opgehaald op het hoofdkantoor van de BModesto Group.

De BModesto Group zet zich graag op deze manier in voor duurzaamheid en de maatschappij. Door de Groente & Fruitbrigade te ondersteunen krijgen voedselbankklanten de mogelijkheid om gezonder te eten en worden voedseloverschotten en -verspilling tegengegaan.