Geplaatst op 16 juni 2023

Afgelopen dagen heeft de BModesto Group weer een aantal mooie donaties kunnen doen in samenwerking met de stichting de Lelystadse Uitdaging.

Zo zijn er gloednieuwe laptops gedoneerd aan studenten van Lelytalent en mini vriezers aan Stichting Zuiderzee Zwerfdieren en Youth for Christ Netherlands. Allemaal organisaties in Lelystad.

Lelytalent
”Het Werkbedrijf Lelystad zorgt voor een juiste match tussen bedrijf en jongere. De focus van Project Lelytalent richt zich op een meer intensieve begeleiding van de jongeren. Dit gebeurt door een werkmeester binnen het leerbedrijf, een jobcoach vanuit het werkbedrijf Lelystad en/of een speciale pluscoach vanuit het onderwijs die ondersteunt bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het omgaan met problemen”.

Stichting Zuiderzee Zwerfdieren
”In Lelystad leven zwerfdieren onder erbarmelijke omstandigheden. Veel van hen hebben wormen, bijtwonden, ontstekingen in hun mond of zijn (ernstig) ziek. Stichting Zuiderzee Zwerfdieren trekt zich het lot van de dieren aan en heeft als doel het aantal zwerfdieren in Lelystad, Flevoland en de Noordoostpolder terug te dringen”.

Youth for Christ Netherlands
”Youth for Christ is op zo’n vijfentwintig plekken actief met missionair, relationeel en preventief jongerenwerk. We ontmoeten tieners en jongeren op straat en op scholen, bijvoorbeeld met onze mobiele ontmoetingsplekken (MOPs), we spelen een potje voetbal op pleintjes en organiseren knutselmiddagen voor meiden van de basisschool. Daarnaast organiseren we inloopmomenten en activiteiten in onze jongerencentra waar jongeren kunnen gamen, poolen of chillen. Ook bieden we huiswerkbegeleiding en ondersteunen we jongeren als dat nodig is één-op-één met praktische zaken”.