Geplaatst op 3 oktober 2023

Vorige week is de BModesto Group in de top 3 geëindigd van de Beste Flevolands Duurzame / Circulaire stagebedrijven 2023! Onze collega’s Iman Hoeseni (Team Lead Outbound) en Gerwin Spithoff (Operational Director) namen de prijs in ontvangst.

De top 3 Beste Flevolands Duurzame / Circulaire stagebedrijf 2023

Duurzaamheidsonderzoek MBO College Lelystad
Afgelopen schooljaar heeft een student van het MBO College Lelystad bij de BModesto Group stage gelopen en een duurzaamheidsonderzoek gedaan voor het vak ‘Duurzaamheid in het beroep’. Docenten van dit vak hebben vervolgens op basis van alle duurzaamheidsonderzoeken de BModesto Group geselecteerd voor de top 20 Flevolands Duurzame / Circulaire stagebedrijf 2023.

Trots in de top 3!
De jury, bestaande uit Provincie Flevoland, Horizon, VNO-NCW en een docent Duurzaamheid in het beroep, verkoos in combinatie met de publieksstemmen de top 3 uit de geselecteerde stagebedrijven. De verkiezing vond plaats tijdens de Platformbijeenkomst Leren, Denken en Doen in de circulaire economie georganiseerd door Provincie Flevoland en Practoraat Circulaire Regionale Economie van MBO College Lelystad. Deze bedrijven hebben tijdens het event een pitch gegeven over hun organisatie en de (mogelijke) duurzame ontwikkelingen. GO! Kinderopvang De Aquamarijn kwam als winnaar uit de bus en is door zowel de vakjury als het publiek gekozen tot Duurzame/ Circulair Stagebedrijf 2023. De BModesto Group volgde met de tweede plaats en als derde sloot schoonheidssalon Beauty 4 you in Almere aan.

Student aan het woord:
Waarom is de BModesto Group in de top 3 geëindigd?
Bij BModesto sturen ze heel erg aan op het tegengaan van geneesmiddelenverspilling. Regelmatig worden door farmaceutische groothandels lichtbeschadigde maar nog goed bruikbare geneesmiddelen weggegooid. Bij BModesto niet, zij blijven deze geneesmiddelen verkopen tegen een gereduceerd tarief (mits de binnenste verpakkingen en de geneesmiddelen zelf nog intact zijn). Dit zorgt ervoor dat ziekenhuizen en apotheken voor een lager tarief geneesmiddelen kunnen inkopen en producten niet onnodig worden weggegooid. Zo wordt verspilling tegengegaan en gedacht aan het milieu omdat de chemicaliën die voor de medicijnen zijn gebruikt niet onnodig worden geloosd.

Uit mijn duurzaamheidsonderzoek concludeer ik dan ook dat mijn stagebedrijf een steentje bijdraagt aan een goede gezondheid voor iedereen en aan een leefbare en duurzame samenleving” – Stagiair/Student over de BModesto Group.

Om in het kader van verspilling te blijven maakt de BModesto Group in alle kantoren en magazijnen gebruik van wasbaar en herbruikbaar bestek en servies. Daarnaast is het mij opgevallen dat niet alleen het afval gescheiden wordt, maar er ook een speciale pers is voor karton en papier. Dit heeft als resultaat dat het veel langer duurt voordat dit afval opgehaald dient te worden. Hierdoor vermindert het aantal ritten dat de vuilniswagens moeten maken (minder co2 uitstoot). De BModesto Group doet er alles aan om de uitstoot van (mogelijke) gevaarlijke en storende stoffen te reduceren.

Ten slotte heb ik tijdens mijn stage gemerkt dat alle non essentiële elektronica wordt uitgeschakeld aan het einde van de werkdag om een overschot aan verbruik tegen te gaan. Als toevoeging hierop wordt gebruik gemaakt van ledlampen die hun helderheid aanpassen aan de hoeveelheid naar binnen schijnend zonlicht. Al met al draagt dit mede bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf.

Ik heb zelf tijdens mijn stage mogen ervaren hoe het duurzaam werken met betrekking tot de esthetisch beschadigde geneesmiddelen, energiebesparing en afvalscheiding wordt gerealiseerd. Uit mijn duurzaamheidsonderzoek concludeer ik dan ook dat mijn stagebedrijf een steentje bijdraagt aan een goede gezondheid voor iedereen en aan een leefbare en duurzame samenleving”.

Iman Hoeseni (Team Lead Outbound) en Gerwin Spithoff (Operational Director) nemen de prijs voor de 2e plaats in ontvangst.

Circulaire transitie in Flevoland
De winnaar is bekend gemaakt tijdens de “Platformbijeenkomst Leren, Denken en Doen in de circulaire economie”. De bijeenkomst is georganiseerd door Provincie Flevoland en Practoraat Circulaire Regionale Economie van MBO College Lelystad. Met als doel een impuls te gegeven aan de circulaire transitie in Flevoland. 

Artikel van Almere Zaken – Het business magazine voor ondernemend Almere:
Kinderopvang GO winnaar Flevolands Circulair Stagebedrijf 2023 – Almere Zaken

Kijk voor meer informatie over circulair ondernemen in Flevoland op:
De Omgevingsvisie op Flevoland | Omgevingsvisie FlevolandStraks

Meer weten over ons MVO-beleid? Bezoek de pagina:
People, Planet, Prosperity – BModesto Group